Choď na obsah Choď na menu
 


Vyprážaný KAPOR na vianočnom stole

21. 12. 2008

Vyprážaný kapor na vianočný stôl

4 zmrazené porcie kapra

1 l mlieka, 2 lyžice soli

celú hlávku cesnaku

4 lyžice hladkej múky

1 lyžičku sladkej mletej červenej papriky

polovicu lyžičky korenia karí

1 lyžičku majoránu, vajce

strúhanku

tuk na vyprážanie

Zmrznuté porcie kapra vložíme do presoleného mlieka rozmiešaného s veľkým množstvom prelisovaného cesnaku. Na druhý deň porcie osušíme, obalíme v hladkej múke rozmiešanej s mletou červenou paprikou, korením karí, rozmrveným majoránom. Ďalej obalíme v rozšľahanom vajci a strúhanke. Vypražíme v horúcom tuku.

 Mária Višňovská zo Žiaru nad Hronom