Choď na obsah Choď na menu
 


KYSLÉ RYBY

23. 3. 2008


KYSLÉ RYBKY.

Rybky očistíme a pokrájame na jednohubky.

  • Na dno nádoby v ktorej budeme ryby pripravovať dáme 1/2 cm vrstvu soli.
  • Uložíme vrstvu rýb a zasypeme 1/2cm soli.
  • Postup opakujeme podľa množstva pripravovaných rýb.
  • Vrchnú vrstvu rýb prikryjeme 1 cm vrstvou soli.
  • V soli necháme 3 týždne./dehydrovať/
  • Po 3 týždňoch ryby dobre opláchneme vo vode.
  • Pripravýme nálev 50% ocot a 50% voda a ryby do nálevu namočíme na 1 týždeň.
  • Potom ryby umyjeme a nakladáme do flašiek /jednodávkových/.
  • Na spodok dáme cibulku,uhorku a 2-3 kolečka 10 minút prevarenej mrkvy na to vrstvu rýb a opakujeme vrstvy.

 

  • Nakoniec zalejeme nálevom "DEKO"
  • Môžeme konzumovať za 4-6 dní.
  • Naložené vydržia tak dlho ako uhorky.