KYSLÉ RYBY
23. 3. 2008
KYSLÉ RYBKY.
Rybky očistíme a pokrájame na jednohubky.
- Na dno nádoby v ktorej budeme ryby pripravovať dáme 1/2 cm vrstvu soli.
- Uložíme vrstvu rýb a zasypeme 1/2cm soli.
- Postup opakujeme podľa množstva pripravovaných rýb.
- Vrchnú vrstvu rýb prikryjeme 1 cm vrstvou soli.
- V soli necháme 3 týždne./dehydrovať/
- Po 3 týždňoch ryby dobre opláchneme vo vode.
- Pripravýme nálev 50% ocot a 50% voda a ryby do nálevu namočíme na 1 týždeň.
- Potom ryby umyjeme a nakladáme do flašiek /jednodávkových/.
- Na spodok dáme cibulku,uhorku a 2-3 kolečka 10 minút prevarenej mrkvy na to vrstvu rýb a opakujeme vrstvy.
- Nakoniec zalejeme nálevom "DEKO"
- Môžeme konzumovať za 4-6 dní.
- Naložené vydržia tak dlho ako uhorky.