DUNAJSKÉ HALÁSLÉ
23. 3. 2008
Dunajské "Haláslé" v kotlíku .
Hlavná časť je tvorená z kapra a sumca,môžu sa pridať iné druhy riečnych rýb / ryby musia byť čerstvé/.
Haláslé je výdatná polievka,ktorá sa konzumuje s varenými rezancami.
Osobitne sa podáva rybacie mäso/i trochu rozvarené/.
- cibuľa /stará/ nadrobno posekaná
- rybacie plátky/hrubé 2 cm nasoliť 3-4hod pred varením/
- vložíme na dno kotlíka /hlavu a chvost naspodok/
- zalejeme studenou vodou /na 1 kg rýb 1,0 - 1,2l vody/
- varí sa za stáleho varu cca 30 -35 min.
- 1 vrchovatá lyžica červenej papriky sa dá počas varenia
- 1 vrchovatá lyžica papriky pred dokončením varenia
- ikry vkladáme v polovici varenia
- pridáme zelenú papriku,rajčiny čerstvé a jemne dochutíme štiplavou paprikou ,soľ.
- rezance/cestovina/