Choď na obsah Choď na menu
 


DUNAJSKÉ HALÁSLÉ

23. 3. 2008


Dunajské "Haláslé" v kotlíku .

Hlavná časť je tvorená z kapra a sumca,môžu sa pridať iné druhy riečnych rýb / ryby musia byť čerstvé/.


Haláslé je výdatná polievka,ktorá sa konzumuje s varenými rezancami.
Osobitne sa podáva rybacie mäso/i trochu rozvarené/.

  • cibuľa /stará/ nadrobno posekaná
  • rybacie plátky/hrubé 2 cm nasoliť 3-4hod pred varením/
  • vložíme na dno kotlíka /hlavu a chvost naspodok/
  • zalejeme studenou vodou /na 1 kg rýb 1,0 - 1,2l vody/
  • varí sa za stáleho varu cca 30 -35 min.
  • 1 vrchovatá lyžica červenej papriky sa dá počas varenia
  • 1 vrchovatá lyžica papriky pred dokončením varenia
  • ikry vkladáme v polovici varenia
  • pridáme zelenú papriku,rajčiny čerstvé a jemne dochutíme štiplavou paprikou ,soľ.
  • rezance/cestovina/