Plnený vianočný kapor.
K príprave:
veľký kapor
soľ, cesnak
rasca a rôzne korenie podľa chuti
2 vajíčka
maslo alebo olej
šampiňóny
hrášok
oriešky (napríklad arašidy)
salám alebo klobása
cibuľa podľa chuti ďalšiu zeleninu
2 rohlíky
Plnka do kapra :
dva žĺtky vyšľaháme s trochou masla, soľou, cesnakom a korením.
Pridáme orechy, huby, hrášok, nakrájaný salám, cibuľu ďalšie ingrediencie a na kocočky nakrájané rohlíky.
Z dvoch bielkov vyšľaháme sneh, zmiešame dohromady
a natlačíme do kapra.
Neporciovaného vyčisteného a umytého kapra naložíme na jednu noc do soli, cesnaku a rasce.
Potom ho znovu trochu opláchneme, naplníme plnkou, zašijeme, posypeme trochu korením ( napríklad grilovacím ) pokvapkáme olejom alebo maslom a dáme na hodinu a pol piecť do rúry.
Chrumkavého kapra vyberieme na misu a ozdobíme banánom, pomarančom atď... a servírujeme.
pr.Naj Recepty.