Choď na obsah Choď na menu
 


Plnený vianočný kapor.

21. 12. 2008
Plnený vianočný kapor


K príprave:

 

veľký kapor

soľ, cesnak

rasca a rôzne korenie podľa chuti

2 vajíčka

maslo alebo olej

šampiňóny

hrášok

oriešky (napríklad arašidy)

salám alebo klobása

cibuľa podľa chuti ďalšiu zeleninu 

2 rohlíky


Plnka do kapra :

dva žĺtky vyšľaháme s trochou masla, soľou, cesnakom a korením.
Pridáme orechy, huby, hrášok, nakrájaný salám, cibuľu ďalšie ingrediencie a na kocočky nakrájané rohlíky.
Z dvoch bielkov vyšľaháme sneh, zmiešame dohromady
a natlačíme do kapra.

Neporciovaného vyčisteného a umytého kapra naložíme na jednu noc do soli, cesnaku a rasce.
Potom ho znovu trochu opláchneme, naplníme plnkou, zašijeme, posypeme trochu korením ( napríklad grilovacím ) pokvapkáme olejom alebo maslom a dáme na hodinu a pol piecť do rúry.
Chrumkavého kapra vyberieme na misu a ozdobíme banánom, pomarančom atď... a servírujeme.

pr.Naj Recepty.